Parę najczęstszych błędów popełnianych przez niedoświadczonych szefów restauracji

, , Możliwość komentowania Parę najczęstszych błędów popełnianych przez niedoświadczonych szefów restauracji została wyłączona

Jak pokazują badania w internecie, prawie wszystkie restauracje nie jest w stanie pracować w okresie dłuższym niż przez 2 lata. Dotyczy to niemal każdego rynku, a zwłaszcza tak zawikłanego, którym jest warszawski rynek. Będąc kierownikiem biznesu restauracyjnego, należy pamiętać o paru nadzwyczaj relewantnych kwestiach, aby miec z tego dobry pieniądz. Postaram się niżej pokazać te czynniki które mają wpływ na powodzenie restauracji w naszym kraju. Przede wszystkim, nadzwyczaj relewantny jest serwis, za przykład mogą służyć warszawa restauracje. Żadna gospoda nie będzie poprawnie kierowana, o ile nie zaangażuje się w niej adekwatnych pracowników. Powinna być ona obeznana, powinna mieć doświadczenie w pracy w gastronomii. Kelnerki powinny być fascynujące i powinny być przyjacielskie. Niestety, mnóstwo restauratorów nie wie jak ustrzec się przed błędem angażowania ciekawych kelnerek kierując się regułą, że użytkownicy dokładnie tego rodzaju kelnerki uwielbiają. Raz za razem niestety nie zwraca się już uwagi na ich fachowość, a nie ma nic gorszego aniżeli kelnerka, która nie wita gości w drzwiach restauracji oraz kelnerka, która nie jest w stanie rzec nic interesującego o karcie w restauracji, w której pracuje.Konieczność wzięcia do roboty fachowej obsługi traktuje również kucharza. Nieraz to właśnie szef kuchni mówi o tym, co w lokalu najlepsze, a więc o tym, czy jest w niej odpowiednie pożywienie. Jest to szczególnie znaczące na tak męczącym rynku, jakim jest Warszawa. Dobrze jest sprofilować się w jednej kuchni i obsługiwać ją powszednio na tym samym poziomie. Dobrym przykładem są warszawskie restauracje meksykańskie, przewodzone za pośrednictwem jednostek, którzy robią to z głęboką pasją i którzy wpadli na pomysł prowadzenia restauracji nie tylko skutkiem tego, że są oczarowani Meksykiem po wakacjach w Meksyku, ale dlatego, że lubią tę kuchnię i znają się na Meksykańskiej kulturze. Klienci baru na ogół to odbierają i wierzą właścicielom, umacniając swoją sympatię częstym przychodzeniem do lokalu.
Źródło: www.podgigantami.pl